Hydrofoorpomp

Gepost op: 9 november 2017

Wat is een hydrofoorpomp? Waarvoor gebruik je een hydrofoorpomp? Een aantal voorbeelden met uitleg.

Een hydrofoorpomp

Een paar algemeenheden: andere woorden voor de hydrofoorpomp zijn hydrofoor of waterpomp. Waterpomp? Wat wordt er dan gepomd? Water. En wel in de leidingen! Daar waar de waterdruk enorm belangrijk is, want je wil ten slotte geen belletjes lucht of een te lage waterdruk (waardoor het water niet goed stroomt) in je leidingen. Dat lijdt tot zeer ongemakkelijkheden zoals sputterend water uit de kraan of een niet goed werkende douche of verwarming. Voor het verhogen van de waterdruk wordt de hydrofoorpomp gebruikt. 

Vragen

Hij wordt ook gebruikt voor het besproeien van de tuin en is voor meerdere doeleinden beschikbaar. Waar bestaat de pomp uit? Hij bestaat uit twee onderdelen: het drukvat, dat gedeeltelijk gevuld is met lucht en dat vastzit aan de persleiding van het volgende onderdeel, de waterpomp. Omdat de pomp voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, en mocht je er een nodig hebben, dan moet je ongeveer kiezen uit drie redenen om er een te willen aanschaffen (of huren):

1. Het besproeien van de tuin. 

2. Druk verhogen van het water in de waterleidingen in het huis.

3. Regen/bronwater gebruiken in huis.

Welke pomp moet je waarvoor gebruiken? Voordat je daar achter kunt komen, mocht je daar naar opzoek zijn, is het handig de antwoorden op elk van de volgende vragen te weten, in geval van: Het besproeien van de tuin - waar wordt de pomp geplaatst? Wat is het hoogteverschil tussen de pomp en het hoogste waterpunt (in meters), ofwel tot welke hoogte moet het water omhoog gepompt worden? En de volgende, wat is de afstand van de pomp tot aan het laatste waterpunt (in meters)? Die vraag kun je ook anders stellen: hoelang is de langste slang of leiding in het leidingsysteem? De laatste twee vragen: wat is de binnendiameter van de slang/leiding? En: u moet aangeven welke applicaties (zoals toilet en badkamer) van toepassing zijn! Wat ingewikkeld allemaal. Snap je er, net als de schrijver, even niets meer van? Ga dan naar een DIY shop en zij zullen je adviseren. Hoe dan ook, je moet wat van deze technische termen weten om aan de juiste pomp te komen! Je hebt er namelijk zóveel, zoals: De Tallas D-ESUB 1200 onderwaterhydrofoor die 5.700 liter water per uur kan pompen, de Maxima 18000 Vuilwater dompelpomp en de DAB NOVA 300 M-A Dompelpomp (om er maar een paar te noemen). Met of zonder reservoir? Dat ligt aan je wensen en waar plaats je de pomp? Succes!

Voor meer informatie spreek met Irritech.

Delen  

Archief


Recente artikelen