Haspels

Gepost op: 30 november 2017

Ik schrijf de volgende tekst over haspels. Ze zijn een handig voorwerp die vaak terugkeren. Het biedt gemak en bergt snel en vlot op zonder veel plaats in beslag te nemen. Althans als het een kleintje is. De haspel wordt namelijk vaak gebruikt en dat in verschillende professionele sectoren maar evengoed worden ze gebruikt in de gewone huishoudens. Op de vragen wat ze zijn, waarvoor ze dienen, en waar u ze kunt kopen probeer ik u hieronder een antwoord te geven.


Definitie van het woord haspel en meest voorkomende gebruik

Wanneer we het woord haspel opzoeken dan krijgen we overal een algemene definitie. Letterlijk geschreven is een haspel eigenlijk een cirkel of cilindervormig materiaal waar een kabel rond gewonden kan worden. Vaak met een handvat om een wiel aan te drijven zodat een label netjes en vlot rond de haspel wordt gedraaid. Op die manier blijven kabels steeds netjes geordend zonder dat ze beschadigd raken. Haspels worden heel vaak gebruikt in de bouwsector om grote buizen en slangen op te draaien. Daarnaast zul je ongetwijfeld al een haspel zijn tegengekomen of langsgelopen. Iedere brandslang die in een openbaar gebouw aanwezig is, is namelijk op een haspel gedraaid.


Soorten en nut

Haspels bestaan in verschillende soorten. Er zijn de vaste waar een slang op gedraaid kan worden. Daarnaast zijn er ook zwenkbare haspels. Deze worden regelmatig gebruikt voor de brandslangen. Die zwenkbare zijn haspels die kunnen meedraaien en op die manier kan de brandweer makkelijk alle kanten uit met een brandslang vanop een haspel. De haspel is een nuttig voorwerp, zeker voor de brandweer want ze bieden overzicht. Een haspel is vlot op te bergen en is makkelijk in gebruik. Met andere woorden, in het geval van de brandweer kan een haspel levens redden. 


Haspels in de winkel of online aankopen: voor- en nadelen

De handige dingen zijn te koop in zowat iedere doe het zelf zaak. Vaak zijn die wel al gelinkt aan een elektriciteitskabel en kan die kabel niet van de haspel los worden gemaakt. Toch zijn er ook lege haspels te koop waar u zelf een kabel op kunt winden. Daarnaast zijn haspels ook te koop via het internet. Het voordeel daaraan is dat de haspel naar u thuis wordt opgestuurd. Een nadeel is dat je moet afgaan op de informatie van de webwinkel. Wanneer de haspel te klein blijkt moet je die terugsturen een grotere aanvragen. In de winkel kun je de haspel meteen vastnemen en bekijken en ben je wel zeker van wat je koopt. Of online aankopen dus voordeliger is moet elke koper voor zichzelf uitmaken. Wees wel steeds zeker bij wie u een haspel aankoopt. Sommige producenten bieden bijvoorbeeld minderwaardige plastic haspels aan tegen de prijs van een stevigere en degelijke haspel.

Kijk voor haspels op BDJ Holding BV.

Delen  

Archief


Recente artikelen