De juiste verfwinkel kiezen

Gepost op: 16 maart 2018

De verfwinkel

Vandaag de dag heeft elke verfwinkel een opvallend groot aanbod. De hoeveelheid merken en de grote prijsverschillen, maken het een heel zooitje om een goede keuze te maken. Van mat tot glanzend en beide in alle kleuren van de regenboog, de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos. Zit je favoriete kleur er niet tussen? Dan gaan ze hem toch gewoon zelf mengen voor jou of niet soms?  Ik ben hier zelf onlangs nog mee in aanraking gekomen tijdens mijn verhuis. De mogelijkheden in de verfwinkel zijn de laatste jaren enorm gestegen, maar het is er niet gemakkelijker op geworden. Ik hou mij graag vast aan de merken die ik ken, maar er waren ook nog eens kortingen op een heel aantal andere merken. Een risico nemen kan soms, zoals in mijn geval, een heel mooi resultaat geven maar ook heel anders eindigen dan gewenst.


Waar moet je nu allemaal rekening mee houden in de verfwinkel?

De prijs- kwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Duur is niet altijd veel beter, maar zoals mijn moeder altijd zei goedkoop is duurkoop. En dat is ook letterlijk een feit. Indien je heel goedkoop zou gaan, kan dit betekenen dat je met 1 of 2 lagen verf niet toekomt. Als je dan 4 dozen verf moet kopen waar je met een ietwat duurder merk er 1 of 2 nodig had, bespaar je je zowel geld als arbeid.  Heb je honden of katten zou ik niet aanraden de glanzende verfsoorten te nemen. Deze zijn heel mooi maar uit ervaring weet ik dat deze niet altijd voorzien zijn op de poten en nagels van jou liefdevolle metgezel.


Het laten mengen van kleuren

Ondanks dat mogelijkheden bijna eindeloos zijn, is de exact juiste tint niet altijd te vinden. Je kan verfwinkel na verfwinkel afgaan om achteraf toch teleurstellend naar huis af te druipen. Nee hoor! Waarom laat je je verf niet mengen? Er hangt wel een prijskaartje aan vast, maar ach je hebt de kleur van je dromen? Praktisch elke verfwinkel vandaag de dag heeft een mengmachine, waarmee je je kleur zelf kan laten samenstellen. Het is heel handig maar kan de prijs ook wel een stuk verhogen.  Tot slot wil ik nog mededelen dat je huis verven een heel werkje is, dus je wilt het natuurlijk van de eerste keer goed doen. Indien je de mogelijkheid hebt raad ik aan om niet enkel bij één verfwinkel binnen te springen, maar laat je goed informeren en vergelijk. Heb je een goed gevoel bij een winkel en zitten de prijzen correct? Laat je eens goed gaan en wie weet kom je met een klein risico heel goed terecht! Succes!

Tip: Maassen Doe het Zelf

Delen  

Archief


Recente artikelen