Glycol kopen? De glycol leverancier staat voor u klaar!

Gepost op: 31 oktober 2019

Wat wordt er precies onder glycol verstaan?

Glycol is een middel dat vooral door bedrijven gebruikt wordt in koelruimtes en vrieskisten. Glycol is een antivriesvloeistof die goed mengbaar is met water en in deze ruimtes wordt gebruikt om roestprocessen en kalkvorming tegen te gaan. Het resultaat van glycol gebruiken is dat uw koelcellen en vriesruimtes veel langer meegaan. Wordt er geen glycol van een professionele glycol leverancier gebruikt, dan kan de apparatuur gaan roesten en ontstaat er schade aan de installatie door kalkophoping.

Diverse soorten glycol

In de industrie worden er twee hoofdsoorten glycol onderscheiden, namelijk propyleen glycol en ethyleen glycol. Propyleen glycol is geschikt voor het gebruik in de voedselindustrie. Wanneer u bijvoorbeeld een supermarkt beheert of een eigen café-restaurant bezit met koelmachines, dan is propyleen glycol voor u de beste keuze. Ethyleen glycol wordt niet gebruikt in de voedingsindustrie, maar wordt alleen toegepast de koelindustrie en industrieën die een klimaatsysteem gebruiken.

Waarom is een betrouwbare glycol leverancier zo belangrijk?

Wanneer u glycol wilt gebruiken in uw bedrijf, is het van belang om te kiezen voor een ervaren en betrouwbare glycol leverancier, in de eerste plaats omdat u dan de garantie heeft dat u het beste product krijgt. Of het nu om pure glycol gaat of om vermengde varianten: een professionele leverancier zorgt voor dat u het beste van het beste krijgt. En - dat is een tweede plus - voor een aantrekkelijke prijs! Koopt u namelijk grotere hoeveelheden tegelijk op, dan zal een leverancier doorgaans een korting hanteren op de totaalprijs van uw bestelling. Goedkopere glycol dan bij een ervaren leverancier gaat u dus nergens vinden. Ten derde is de keuze voor een geregistreerde leverancier aan te raden omdat leveranciers met ervaring u van het juiste advies kunnen voorzien als het op de keuze en het gebruik van glycol aankomt. Ten slotte is het slim om te kiezen voor een goede leverancier, vanwege de ruime keuze aan hoeveelheden van deze vloeistofsoort. Of u nu grote hoeveelheden van 1000 liter nodig heeft vanwege de grootte van uw bedrijf, of een kleine omvang van 25 liter: bij een goede leverancier van glycol kunt u voor elke hoeveelheid terecht!

Glycol wordt ook gebruikt in warmtepompen

Glycol wordt in de industrie gebruikt, maar ook steeds vaker bij particulieren thuis. Zo wordt er in warmtepompen glycol benut om te voorkomen dat de warmtewisselaar bevriest. En zo zijn er nog veel andere apparaten en machines die profiteren van de voordelen van glycol. Maar wat de reden voor u ook is om glycol te gebruiken: kies altijd voor een betrouwbare toeleverancier die kwaliteitsglycol kan leveren!

Delen  

Archief


Recente artikelen